خرید دستگاه تست نقطه اشتعال باز

۵ بازديد
آزمون تعیین نقطه اشتعال و نقطه آتش گیری به روش باز، روشی دینامیک است. دقت تست اشتعال باز که با عنوان فلش پوینت باز هم شناخته می‌شود به سرعت افزایش دما بستگی دارد. آزمون اشتعال باز برای انواع فراورده های نفتی و مواد ویسکوز (مواد با گرانروی بالا) که دارای نقطه اشتعال حداقل 79 درجه سانتیگراد و تا 400 درجه سانتیگراد ( بجز نفت کوره ) کاربرد دارد. روش تعیین نقطه اشتعال باز که مطابق استاندارد ASTM D92 انجام می‌گیرد برای اندازه گیری نقطه آتش گیری نیز بکار می‌رود. همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که این روش استاندارد علی رغم شباهت هایی نباید با روش استاندارد ASTM D4206 که یک آزمون سوختن باز در دمای 49 درجه سانتیگراد بوده، اشتباه گرفته شود.
برای آشنایی کلی با انواع تست‌های آزمایشگاهی می‌توانید به صفحه‌ی تجهیزات آزمایشگاهی و مطالعه استانداردهای نحوه انجام تست به قسمت استانداردها مراجعه کنید.

دستگاه تست نقطه اشتعال باز مدل اکو (Eco)

خرید دستگاه تست نقطه اشتعال باز برای تعیین نقطه اشتعال محصولات نفتی و روغنی به کارمی رود. نقطه اشتعال مواد به پایین‌ترین دمایی گفته می‌شود که در آن دما گاز جمع‌شده روی نمونه، تحت شرایط معین آزمایش و فشار جو

(325/101 کیلوپاسکال ) مشتعل می‌شود. یعنی نزدیک شدن شعله به نمونه باعث آتش گیری آن می‌شود. زمان شعله بسیار کوتاه و لحظه‌ای و ناگهانی است. دقت اندازه گیری دستگاه تست نقطع اشتعال باز وابسته به ترمومتر مورد استفاده در آزمون خواهد بود. علاوه بر دستگاه اندازه‌گیری نقطه اشتعال روباز تجهیزاتی مانند کاپ برنجی استاندارد، درپوش آتش خاموش‌کن و ترمومتر ASTM11C/IP28C هم برای انجام آزمون تست اشتعال باز مورد نیاز است. برای اطمینان از صحت نتایج بدست آمده و کالیبره دستگاه تست نقطه اشتعال باز بایستی عملکرد آن حداقل یکبار درسال از طریق تعیین نقطه اشتعال یک ماده مرجع معلوم و گواهی‌شده (CRM) تایید شود. برای درک بهتر مفهوم تست نقطه اشتعال آگاهی داشتن از برخی مفاهیم این آزمون ضروری است. در ادامه به تشریح این مفاهیم می‌پردازیم:

نقطه اشتعال: پایین‌ترین دمای تصحیح شده یک فرآورده نفتی درفشار محیطی 3/101 کیلوپاسکال است که در آن دما، به کارگیری یک منبع اشتعال باعث شعله‌ور شدن بخارهای آزمونه تحت شرایط مشخص شده در این آزمون شود. دستگاه فلش پوینت باز

نقطه آتش گیری: پایین‌ترین دمای تصحیح شده یک فرآورده نفتی در فشار محیطی 3/101 کیلوپاسکال است که در آن دما، به کارگیری یک منبع اشتعال باعث شعله‌ور شدن بخارهای آزمونه می شود و حداقل به مدت 5 ثانیه تحت شرایط مشخص شده در این آزمون به سوختن ادامه می‌دهد.

اشتعال باز

 

آماده سازی دستگاه تعیین نقطه اشتعال باز جهت آزمون

  1. آزمون‌ها باید در محیطی بدون جریان هوا انجام شوند. نتایج حاصل از آزمون‌های انجام شده در زیر هود آزمایشگاهی یا هر مکانی که دارای جریان هوا باشد معتبر نیستند.
  2. نمونه مورد آزمون دقیقاً تا خط نشان داخل کاپ (70 میلی لیتر) ریخته شود. (مراقب باشید که روغن و یا مایع مورد آزمون به خارج از کاپ سرریز نشود، نفوذ مایع خارجی به داخل قسمت هیتر باعث سوختن هیتر و یا حتی مشتعل شدن آن می‌شود).
  3. دماسنج را در هولدر مخصوص آن قرار دهید به طوری که نوک آن با فاصله 4/6 میلی متر بالاتر از کف کاپ آزمون و در نقطه‌ای بین مرکز و لبه ظرف قرار گیرد.
  4. در صورت وجود حباب روی کاپ باید آن را از بین برد، اگر حباب زیاد بود باید کاپ را خالی کرده و دوباره تا خط نشان تعبیه شده پر کرد.

نحوه راه‌اندازی دستگاه تعیین نقطه اشتعال باز

  1. کابل برق دستگاه را به سوکت تعبیه شده در پشت دستگاه و سپس به پریز برق متصل کنید.
  2. با فشار دادن دکمه پاور دستگاه روشن می‌شود.
  3. دستگاه را توسط شلنگ مخصوص گاز به لوله کشی استاندارد گاز متصل کرده و مسیر انتقال گاز را به لحاظ نشتی به طور کامل چک کنید. شعله گاز طبیعی(متان) و شعله گاز کپسولی(بوتان،پروپان) به عنوان منبع اشتعال قابل قبول هستند.
  4. شیرگاز دستگاه را به آرامی باز کنید سپس توسط پیچ تنظیم کننده دقیق قطر شعله نازل را به اندازه 2/3 تا 8/4 میلی متر (به اندازه نوک کبریت) تغییر دهید. در صورتیکه شعله بزرگتر باشد باعث خطا در نتیجه آزمون می‌شود.
  5. فشار گاز وارد شده به دستگاه نباید بیش از 3 کیلوپاسکال باشد.

 

انجام تست تعیین نقطه اشتعال باز

کاپ را بر روی کاسه هیتر قرار دهید و با فشار دادن دکمه پاور دستگاه را روشن کنید، با بالا آمدن صفحه نمایشگر، عبارت Flash point و در پایین آن عبارت Open-Cup Method نمایش داده می‌شود. می‌توان برای افزایش توان هیتر از دکمه Up و پایین آوردن آن از دکمه Down استفاده کرد. نازل دستگاه که از قبل به گاز وصل شده است را توسط فندک روشن کرده و با بالا رفتن دما هر 2 درجه سانتیگراد یکبار شعله را از روی کاپ عبور دهید، این کار را آنقدر ادامه دهید تا نقطه اشتعال مشاهده شود. پس از اتمام آزمون کلید پاور دستگاه را بر روی دکمه صفر تنظیم کنید و دستگاه را خاموش کنید.

در ابتدا گرمادهی یا توان هیتر را با سرعتی تنظیم کنید که دمای آزمونه 5 تا 17 درجه سانتیگراد در دقیقه افزایش پیدا کند. هنگامی که دمای آزمونه تقریباً به 56 درجه سانتیگراد پایین‌تر از نقطه اشتعال مورد انتظار رسید، حرارت را کاهش دهید تا طی 28 درجه سانتیگراد پایانی (قبل از مشاهده نقطه اشتعال ) سرعت افزایش دما 5 تا 6 درجه سانتیگراد در دقیقه باشد. در مورد موادی با نقطه اشتعال پایین یا گرانروی بالا توصیه می شود از شروع تا پایان آزمون سرعت گرمادهی 5 تا 6 درجه سانتیگراد در دقیقه تنظیم شود.

دقت شود که نازل نباید با لبه کاپ برخورد داشته باشد و سرعت عبور آن نیز باید آرام و به صورت پیوسته باشد. نقطه اشتعال، پایین ترین دمای مایع است که در آن، شعله دستگاه موجب شعله ور شدن بخارهای آزمونه می‌شود. دقت شود که جرقه‌های ابتدایی به عنوان نقطه اشتعال محسوب نمی‌شود. برای تعیین نقطه آتش‌گیری، آزمونه را تا زمانی که شعله باعث شعله‌ور شدن و تداوم سوختن آن حداقل به مدت 5 ثانیه گردد، ادامه دهید.

تست تعیین نقطه اشتعال باز

 

موارد ایمنی در کار با دستگاه تست نقطه اشتعال باز

  1. دستگاه را بر روی سکوی آزمایشگاه حتما به صورت تراز قرار دهید. برای تراز بهتر می توانید پایه‌های زیر دستگاه را تنظیم کنید.
  2. کابل برق دستگاه را به پریز دیواری مطمئن متصل کرده و از اتصال برق دستگاه به سه راهی برق ضعیف و غیر استاندارد جدا خودداری کنید.
  3. فاصله محل قرارگیری دستگاه تا دیوار پشت آن حداقل 10 سانتی متر باشد.
  4. از قرار دادن هرنوع وسیله بر روی دستگاه جدا اجتناب کنید.
  5. به هنگام تمیز کردن دستگاه نهایت دقت انجام شود تا ضربه‌ای به دستگاه نخورد و به لحاظ سخت افزاری دچار مشکل نشود.
  6. در صورت بروز هر گونه اشکال در دستگاه، به هیچ عنوان شخصاً اقدام به سرویس و تعمیر دستگاه نکنید، تعمیر و سرویس دستگاه که توسط کارشناسان پارسیان تکنولوژی انجام نشده باشد دستگاه را از شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش خارج خواهد کرد.
  7. تحت هیچ شرایط برچسب پلمپ دستگاه را باز نکنید، باز یا مخدوش شدن برچسب پلمپ دستگاه باعث از بین رفتن گارانتی و خدمات آن می‌گردد.
  8. تمام دستگاه های پارسیان تکنولوژی دارای شماره سریال اختصاصی بوده و در صورت بروز هرگونه مشکل یا نیاز به سرویس و خدمات، با شماره تلفن‌های پشتیبانی تماس بگیرید.
  9. اپراتور باید دقت کافی در حین انجام آزمایش را داشته باشد زیرا دما درحین کار تا حدود 400 درجه سانتیگراد می‌رسد که ممکن است خطر آفرین باشد.
  10. ترجیحاً دستگاه زیر یا نزدیک هود آزمایشگاهی نگهداری شود.
  11. برای دقت در نتیجه آزمون اکیداً توصیه می‌شود از ترمومتر مرغوب (ASTM) که کالیبراسیون آن توسط آزمایشگاه همکار استاندار انجام و تایید شده باشد استفاده کنید.
  12. در هنگام نصب ترمومتر، به دلیل شیشه‌ای بودن بدنه آن کاملا دقت کنید که :

الف) پیچ نگهدارنده ترمومتر بیش از حد سفت نباشد ( امکان شکستن شیشه ترمومتر وجود دارد).

ب) پیچ نگهداره ترمومتر بیش از حد شل نباشد تا در هنگام آزمون باعث سقوط و شکسته شدن آن نشود.

ج) نوک ترمومتر به کف وجداره کاپ نچسبیده باشد.

  1. مراقب باشید که روغن و یا مایع مورد آزمون به خارج ازکاپ سرریز نشود، نفوذ مایع خارجی به داخل هیتر باعث سوختن هیتر و یا حتی مشتعل شدن آن می‌گردد.

 

موارد ایمنی در کار با دستگاه تست نقطه اشتعال باز

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.